قهوه برای زخم معده، درمان سوزش معده بعد از خوردن قهوه

حتما تاکنون نظریه‌های مختلفی درباره تاثیر قهوه بر معده شنیده‌اید. برخی از افراد از تاثیر مثبت قهوه بر معده می‌گویند و برخی دیگر معتقدند که قهوه برای معده ضرر دارد. قهوه برای معده هم می‌تواند مفید باشد و هم مضر. مصرف به‌اندازه قهوه و انتخاب قهوه مناسب برای تسکین التهابات معده مفید است. اما از طرفی نوشیدن قهوه در برخی از موارد باعث بروز معده درد و رفلاکس معده می‌شود. افرادی که معده حساس دارند بایستی در مصرف قهوه محتاط باشند. کافئین مود مضرات و فواید قهوه برای معده را به‌طور کامل بررسی می‌کند.

در این مقاله:

حتما تاکنون نظریه‌های مختلفی درباره تاثیر قهوه بر زخم معده شنیده‌اید. در حالت کلی می‌توان گفت که قهوه برای زخم معده ضرر دارد. نوشیدن قهوه برای معده‌ای که زخم است باعث بروز عوارضی می‌شود. تشدید درد و خونریزی معده از عوارض قهوه برای زخم معده است. خب مسلم است که در این حالت از نوشیدن قهوه خودداری کنید. اما اگر بهترین قهوه را برای زخم معده انتخاب کنید و آن را در زمان و مقدار مناسب مصرف کنید، عوارض آن کمتر خواهد بود. با کافئین مود همراه باشید تا بهترین قهوه برای زخم معده را به شما معرفی کنیم.

علائم زخم معده

  • درد بدون دلیل در قسمت معده
  • کاهش وزن بی‌دلیل
  • کاهش میل به غذا
  • نفخ زیاد
  • احساس سیری در حالتی که غذا نخورده‌اید.
  • سوزش سر معده
  • درد معده هنگام نوشیدن یا خوردن غذا
  • اضطراب، استرس و تغییرات خلق و خو
  • رنگ پریدگی

آیا قهوه برای معده ضرر دارد؟

عوارض نوشیدن قهوه بر روی زخم معده

قهوه درکنار فواید زیادی که دارد، می‌تواند عوارض زیادی برای زخم معده داشته باشد. افرادی که معده حساس یا زخم معده دارند بیشتر دچار مشکلاتی نظیر درد معده، رفلاکس معده و التهابات گوارشی بعد از نوشیدن قهوه می‌شوند.

ایجاد سوزش معده

نوشیدن زیاد قهوه، مصرف قهوه در زمان اشتباه، انتخاب قهوه نامناسب، به ترشح بیش از اندازه اسید معده کمک می‌کند. البته افرادی که زخم معده دارند و به مشکلات گوارشی نیز مبتلا هستند، بیشتر دچار سوءهاضمه می‌شوند. زمانی که سطح اسید معده خیلی بالا می‌رود، در قسمت بالای معده، سوزش احساس می‌کنید. درد معده از عوارض افرایش اسید معده است. اگر به نوشیدن قهوه در این حالت ادامه بدهید، زخم معده شما تشدید خواهد شد. چنین حالتی با درد شدید و حالت تهوع همراه است.

رفلاکس معده

ایا قهوه برای رفلاکس معده ضرر دارد؟ عضله‌ای در دستگاه گوارش وجود دارد که جلوی برگشت اسید معده به مری را می‌گیرد. رفلاکس معده از عوارض قهوه برای زخم معده است. نوشیدن زیاد قهوه باعث تحریک این عضله می‌شود و عملکرد آن را مختل می‌کند. اسید معده در این حالت به داخل مری برمی‌گردد و حالات ناخوشایندی ایجاد می‌کند. اسید معده زخم‌های دیواره معده را می‌سوزاند و آنها را ملتهب می‌کند. درد قفسه سینه، تنگی نفس، سوزش معده و حالت تهوع از عوارض رفلاکس معده در این حالت هستند.

خونریزی معده

زمانی که اسیدیته معده به بالاترین مقدار خود برسد، احتمال خونریزی معده نیز بیشتر می‌شود. افرادی که مشکل رفلاکس معده دارند، بایستی مراقب عوارض قهوه برای زخم معده باشند. قهوه اسید معده را بیشتر می‌کند و زخم‌‌های دیواره معده در اثر التهاب فراوان دچار خونریزی می‌شوند.

ایجاد دل درد عصبی

برخی از افراد درمان سردرد با قهوه را انتخاب می‌کنند. اما از تاثیر آن بر زخم معده غافل هستند. زخم معده عصبی رابطه مستقیمی با اعصاب دارد. مصرف بیش از اندازه قهوه یا ترک کردن یکباره قهوه، سیستم عصبی بدن را تحریک می‌کند. این عامل اضطراب و استرس را بیشتر می‌کند. اضطراب و استرس دو عامل تاثیر گذار در تحریک زخم معده عصبی هستند.

کاهش تاثیر داروهای زخم معده

اگر دارو برای درمان زخم معده مصرف می‌کنید، کافئین موجود در قهوه می‌تواند تاثیر آن را کم کند. برای جلوگیری از بروز تداخل دارویی و روند درمان زخم معده، در مصرف قهوه احتیاط کنید.

قهوه چه زمانی باعث زخم معده میشود؟

اگر قهوه را با معده خالی میل کنید، بیشتر در معرض آسیب‌های گوارشی هستید. حتما تاکنون در زمان گرسنگی، سوزش معده را احساس کرده‌اید. معده خالی در حالت عادی اسیدیته بالایی دارد که یک عامل خطرناک برای تشدید زخم معده است. خوردن قهوه ناشتا باعث تشدید تشرح اسید معده و سوزش معده می‌شود. این اتفاق ریسک ابتلا به زخم معده را بالا می‌برد.

نوشیدن زیاد قهوه به‌خصوص قهوه‌هایی که اسیدیته بالایی دارند، باعث ابتلا به زخم معده می‌شود. قهوه اسیدی محیط معده را اسیدی‌تر می‌کنند. درنتیجه جراحات و آسیب‌ دیدگی‌هایی در دیواره معده ایجاد می‌کند. مصرف بیش از اندازه قهوه اسپرسو نسبت مستقیمی با افزایش خطر ابتلا به زخم معده دارد.

چه زمانی قهوه برای معده ضرر دارد؟

چه زمانی قهوه برای زخم معده ضرر دارد؟

می‌توانیم دو پاسخ متفاوت برای این پرسش در نظر بگیریم: زمانی که نوشیدن قهوه برای زخم معده ضرر دارد و حالتی که نوشیدن قهوه برای معده مضر است. بهتر است از نوشیدن قهوه در برخی از ساعات شبانه روز پرهیز کنید. همچنین دارو مصرف می‌کنید، نوشیدن قهوه را به حداقل برسانید.

نوشیدن قهوه با معده خالی

نوشیدن قهوه ناشتا یا زمانی که چند ساعت خوراکی نخورده‌اید، برای سلامت معده مضر است. زیرا قهوه اسید معده را تحریک می‌کند و معده درد و حالت تهوع شدید رخ می‌دهد. در این حالت ممکن است دچار زخم معده شوید یا اینکه زخم معده‌تان ملتهب شود.

نوشیدن قهوه نزدیک ساعت خواب

اگر قهوه را قبل از خواب بنوشید، دچار بی‌خوابی می‌شوید. مختل شدن ساعت خواب در طول روز شما را خسته می‌کند و تاثیر منفی بر روی اعصاب می‌گذارد. همانطور که می‌دانید، اعصاب تاثیر مستقیمی بر وضعیت زخم معده دارد.

نوشیدن قهوه قبل از خوردن غذا

اگر قبل از وعده غذایی قهوه بنوشید، اشتهای شما کم می‌شود و دچار معده درد می‌شوید. در نتیجه میل کمتری به غذا دارید یا اینکه وعده غذایی را حذف می‌کنید. به هم خوردن برنامه غذایی یکی از دلایل اصلی مشکلات گوارشی و معده درد است. معده خالی اسید بیشتری تولید می‌کند و به‌همین دلیل درد زخم معده بیشتر خواهد شد.

نوشیدن قهوه در زمان استرس و فشار خون بالا

اگر مضطرب هستید و فشار خون بالایی دارید، سراغ نوشیدن قهوه نروید. قهوه به تشدید اضطراب و بالاتر رفتن فشار خون کمک می‌کند. در نتیجه به معده درد عصبی دچار می‌شوید و ممکن است در این حالت رفلاکس معده و خونریزی زخم معده رخ بدهد.

نوشیدن قهوه در زمان مصرف دارو

این مورد بیشتر برای افرادی است که زخم معده یا مشکل رفلاکس معده دارند. اگر داروی خاصی برای کنترل اسید معده یا تسکین درد معده مصرف می‌کنید، از نوشیدن قهوه پرهیز کنید. زیرا قهوه اثر دارو را از بین می‌برد.

ضرر مصرف زیاد قهوه برای زخم معده

اگر روزانه بیشتر از 400 میلی گرم قهوه میل کنید، دچار عوارضی نظیر معده درد خواهید شد. کافئین موجود در قهوه در بدن زیاد می‌شود. در نتیجه تاثیر آن بیشتر و قوی‌تر خواهد بود.

نوشیدن قهوه باوجود حساسیت به کافئین

افرادی که به کافئین حساسیت دارند، قهوه تاثیر منفی بر روی سلامت آنها خواهد گذاشت. سوءهاضمه یکی از عوارض آن می‌تواند باشد. وجود التهاب و تنش در سیستم گوارش، تاثیر منفی بر زخم معده دارد.

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای جلوگیری از معده درد

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای جلوگیری از زخم معده

  • حدودا 60 دقیقه بعد از ناهار یا 90 دقیقه بعد از صبحانه که معده خالی نیست، بهترین زمان برای نوشیدن قهوه است. در این حالت زخم معده کمتر دچار تحریک و سوزش می‌شود.
  • قهوه را حداقل 60 دقیقه قبل از ورزش کردن، بنوشید. بدن در طی 60 دقیقه از خستگی و کسالت خارج می‌شود. هوشیاری شما بالاتر می‌رود و برای فعالیت بدنی آماده می‌شوید.
  • زمانی که از آرامش کافی برخوردار هستید، قهوه بنوشید. ساعات بین وعده‌های غذایی که تنش اعصاب ندارید بهترین زمان برای نوشیدن قهوه است.

درمان درد زخم معده بعد از نوشیدن قهوه

  • نوشیدن یک لیوان سرد یا ولرم برای رقیق کردن اسید معده.
  • خوردن چند قاشق غذاخوری ماست یا یک لیوان شیر برای خنثی کردن اسید معده.
  • آدامس بدون شکر بجوید تا ترشح بزاق افزایش پیدا کند.
  • یک عدد موز میل کنید. موز خاصیت قلیایی دارد و اسید معده را خنثی می‌کند.
  • از دراز کشیدن و خوابیدن بعد از خوردن قهوه خودداری کنید. بهتر است حداقل 2 ساعت در حالت نشسته یا ایستاده باشید.
  • چای زنجبیل یا دمنوش زنجبیل میل کنید. زنجبیل برای تسکین التهاب زخم معده مفید است.

بهترین قهوه برای معده درد

بهترین قهوه برای زخم معده

اگر معده حساسی دارید و نگران مضرات قهوه برا زخم معده هستید، سراغ قهوه‌هایی با اسید کم بروید. قهوه‌هایی که اسیدیته کمتری دارند، معده را کمتر تحریک می‌کنند. قهوه عربیکا نسبت به روبوستا اسیدیته کمتری دارد و انتخاب بهتری برای معده است. به دمای قهوه و ترکیبات قهوه قبل از خرید و نوشیدن آن، دقت کنید.

قهوه کم اسید

برای انتخاب قهوه کم اسید، نوع دانه، محل کشت و مشخصات پاکت قهوه را مطالعه کنید. تولید کنندگان معمولا نوشته (Low-Acidity Coffee) را روی بسته بندی قهوه درج می‌کنند. همچنین لاین قهوه ترکیبی که مقدار عربیکا در آن بیشتر است را انتخاب کنید. مانند لاین 70 30، 80 20 و 100 درصد عربیکا. قهوه‌هایی که کشت برزیل و کلمبیا هستند معمولا اسیدیته کمتری دارند.

بهترین قهوه کم اسید

قهوه بدون کافئین

قهوه‌هایی که بدون کافئین هستند معمولا 2 یا 3 درصد کافئین دارند و 97 درصد کافئین آنها حذف شده است. این مدل قهوه برای معده حساس مناسب است و معده درد را کمتر می‌کند.

بهترین قهوه بدون کافئین

قهوه دم کرده سرد

قهوه دم کرده سرد در مقایسه با قهوه داغ، اسیدیته کمتری دارد. اسید کمتر این مدل قهوه تاثیر کمتری بر ترشح اسید معده دارد. اما به میزان کافئین قهوه سرد بایستی توجه کنید.

قهوه با شیر یا خامه

وجود ترکیباتی نظیر شیر و خامه در قهوه از کافئین آن کم می‌کند. در نتیجه ضرر قهوه برای زخم معده کمتر می‌شود. کاپوچینو نمونه‌ای از قهوه با شیر و خامه است که می‌تواند جایگزین اسپرسو و قهوه‌های تلخ روبوستا شود. البته توجه کنید که به لاکتوز شیر حساسیت نداشته باشید. در این صورت از شیر بدون لاکتوز استفاده کنید.

سخن پایانی

قهوه برای زخم معده ضرر دارد. البته عواملی مانند نوع قهوه، میزان کافئین، اسیدیته قهوه، سیستم بدنی فرد، ساعت نوشیدن قهوه و میزان مصرف قهوه در طول روز، همگی بر این عوامل تاثیر گذارند. ترشح بیش از اندازه اسید معده، سوء‌هاضمه و خونریزی معده از عوارض مصرف قهوه برای معده است. اگر می‌خواهید همچنان به مصرف قهوه ادامه بدهید، سراغ قهوه عربیکا با اسید کم و قهوه بدون کافئین بروید.

سوالات متداول

آیا قهوه برای زخم معده ضرر دارد؟

بله. قهوه میزان اسید معده را افزایش می‌دهد و باعث درد، حالت تهوع، رفلاکس معده و حتی خونریزی معده می‌شود.

آیا قهوه برای رفلاکس معده ضرر دارد؟

بله. خوردن قهوه با معده خالی یا در زمانی که استرس دارید باعث رفلاکس معده و تشدید درد زخم معده می‌شود.

بهترین قهوه برای زخم معده چیست؟

قهوه عربیکا با اسیدیته کم، قهوه بدون کافئین و قهوه با شیر و خامه برای معده بی‌ضرر است.

برای کاهش درد زخم معده بعد از خوردن قهوه چکار کنیم؟

شیر، دمنوش زنجبیل، موز، ماست یا آب یخ، میل کنید. از دراز کشیدن بعد از خوردن قهوه پرهیز کنید. آدامس بدون شکر بجوید.

مطالب بیشتر:

تاثیر قهوه بر معده؛ آیا قهوه برای معده مضر است؟

تاثیر قهوه بر سردرد میگرنی; آیا قهوه برای سردرد خوب است؟

عوارض و فوائد قهوه ناشتا; آیا نوشیدن قهوه‌ ناشتا مضر است!

 

 

درباره نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من

هرکجا راحت‌ترید با ما تماس بگیرید.

caffeinemood.com

100،000 تومان تخفیف

برای دریافت کد تخفیف خرید نخست، شماره موبایل خود را وارد کنید: